Huawei представи новата си, базирана на Linux операционна система - Harmony

...
Huawei представи новата си, базирана на Linux операционна система - Harmony
Коментари Харесай

Huawei показа собствената си операционна система - Harmony

Huawei представи новата си, основана на Linux операционна система - Harmony OS. Този ход идва, откакто китайският софтуерен колос беше подложен през май в така наречен " черен лист " на Съединените щати, което заплашва разрешението в бъдеще да продължава да употребява операционната система Android на Гугъл на своите смарт телефони.
Собствената операционна система на Huawei - Harmony OS ще бъде с отворен код.
По време на презентация на най-голямата в света софтуерна конференция в Дунгуан, Huawei съобщи, че нейната операционна система Hongmeng (Harmony OS) ще употребява микрокернел (минимален размер на софтуера, необходим за една ОС), което значи, че всички файлове и системи ще бъдат заключени, защото няма " основен ключ " за ht цялостната система, каквито имат Android, Linux и Unix.
Компанията има вяра, че нейната Оценка за съвместимост може да получи най-високо качествено утвърждение от съответните регулаторни органи. Всички приложения за HTML, Linux и Android ще могат да работят в Harmony OS, съгласно Huawei, съобщи БНР. 
От софтуерният колос също по този начин обявиха, че възнамеряват да основат " споделена екосистема “, тъй че разработчиците да не би трябвало да приспособяват техните Apps приложения към разнообразни устройства, а в подмяна това ще става автоматизирано.
Те показаха и " компилатор ", който поддържа всички програмни езици и покачва продуктивността с 60%. Освен това Huawei сподели, че миграцията сред операционните системи Android и Harmony OS може да стане за към два дни.
Работата по OS Harmony стартира преди две години, като " Хуавей " уточни, че първата версия на операционната система ще бъде пусната на 10-и август, а новите версии ще бъдат налични през 2020 и 2021 година.
Операционната система Harmony OS също по този начин разрешава съгласуемост с изкуствен интелект и може да се употребява и на лични компютри и на други устройства, подчертаха от Huawei.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР